تبلیغات در دادخواه وکالت

گواهی عدم امکان سازش چیست؟ چگونگی دریافت + مراحل صدور ⚖️【آپدیت آخر】

تبلیغات در دادخواه وکالت

با ارائه دادخواستی مبنی بر عدم امکان سازش برای طلاق، گواهی عدم امکان سازش صادر می شود که در آن حقوقی مالی طرفین مشخص خواهد شد. بر اساس قانون گواهی عدم سازش تنها سه ماه اعتبار دارد. درخواست طلاق ممکن است توسط مرد یا زن به دادگاه ارائه شود. گاهی نیز طلاق به صورت توافقی انجام می شود. در صورت توافقی بودن یا ارائه آن توسط مرد، امکان صدور برگه عدم سازش وجود دارد.

گواهی عدم امکان سازش چیست؟

همانطور که از نام گواهی عدم امکان سازش مشخص است، این برگه نشان دهنده عدم توافق بین زوجین می باشد. هنگامی که زن و مرد برای طلاق به دادگاه مراجعه می کنند، جلسات متعددی برای جلوگیری از طلاق آن ها برگزار می شود. در واقع مراحل طلاق گرفتن در قانون حتی به صورت توافقی نیز بسیار دشوار است. زمانی که امکان آشتی بین زن و مرد وجود نداشته باشد، دادگاه با ارائه گواهی عدم سازش، به آن ها اجازه طلاق می دهد. در این خصوص می توانید با بهترین وکیل طلاق تهران مشورت کنید.

گواهی عدم امکان سازش چیست؟

چگونگی دریافت گواهی عدم امکان سازش

برای مراجعه به دفاتر ثبت طلاق باید یک گواهی عدم سازش از طرف دادگاه به زوجین داده شود. زوجین برای دریافت این گواهی باید مراحل پیگیری طلاق در دادگاه را طی کرده باشند. بعد از اینکه مشخص شد که امکان آشتی بین زوجین وجود ندارد، یک گواهی مبنی بر عدم امکان سازش به آنها داده می شود. این گواهی باید برای ثبت طلاق به دفتر ثبت طلاق یا محضر ارائه شود. بعد از طلاق امکان پاک کردن نام همسر از شناسنامه تنها با ازدواج مجدد یا با وجود باکره بودن زن وجود دارد.

دریافت گواهی عدم امکان سازش در انواع طلاق

همانطور که می دانید انواع طلاق از طرف مرد، طلاق از طرف زن و طلاق توافقی وجود دارند. هر کدام از این موارد دارای روند و مراحل مخصوص به خود هستند. گواهی عدم امکان سازش نیز تنها در برخی از موارد طلاق ارائه می شود که عبارتند از:

  1. گواهی عدم امکان سازش در طلاق از طرف مرد

همانطور که می دانید مرد می توان با در نظر گرفتن شرایط مقرر در قانون در هر زمانی نسبت به طلاق دادن همسر خود اقدام کند. این مورد در ماده 1113 قانون مدنی به صراحت ذکر شده است. با این وجود شرایط مختلفی برای امکان طلاق از طرف مرد وجود دارد که یکی از آنها، دریافت گواهی عدم امکان سازش است. در ماده 26 قانون حمایت از خانواده برای طلاق از طرف مرد باید به محضر گواهی عدم سازش ارائه گردد.

گواهی عدم امکان سازش در طلاق از طرف مرد

  1. گواهی عدم امکان سازش در طلاق توافقی

یکی از انواع طلاق که در آن مرد و زن تصمیم با هم تصمیم به جدایی می گیرند، طلاق توافقی می باشد. در واقع در این نوع طلاق زوجین هر دو رضایت بر جدایی دارند و به همین دلیل باید گواهی عدم امکان سازش دریافت کنند. این گواهی باید برای ثبت طلاق به دفتر طلاق ارائه شود. باید گفت که اگر طلاق از طرف زن باشد و دادگاه با توجه به دلایل حکم طلاق را صادر کند، دیگر نیاز به صدور این گواهی نیست.

مراحل صدور گواهی عدم امکان سازش به چه صورت است؟

برای طلاق توافقی یا طلاق از طرف مرد باید گواهی عدم امکان سازش ارائه گردد. در این صورت باید مراحل مختلفی طی شود تا بتوان این برگه را دریافت و به محضر ارائه داد که عبارتند از:

  • ارائه دادخواست طلاق از طریق دفاتر خدمات قضایی
  • بررسی دادخواست طلاق توسط دادگاه
  • ارجاع زوجین به مرکز مراجعه توسط دادگاه
  • برگزاری جلسات مشاوره
  • ابلاغ نظر مشاوره مربوطه
  • ارائه گواهی عدم امکان سازش

در مواردی که زوجین برای جدایی نیاز به گواهی عدم سازش دارند، باید مراحل ذکر شده طی شوند. بدیهی است که در صورتی که طلاق از طرف زوجه باشد، نیازی به طی کردن این مراحل نیست و باید دلیل قانع کننده ارائه شود تا دادگاه بر اساس آن حکم نهایی طلاق را صادر نماید.

مراحل بعد از صدور گواهی عدم امکان سازش

همانطور که ذکر شد بعد از دریافت گواهی عدم سازش باید به محضر یا همان دفاتر طلاق مراجعه کرد. در این صورت محضر می تواند با اتکا به این گواهی، طلاق را ثبت کند. بدیهی است که بعد از صدور گواهی نیاز به طی کردن مراحل زیادی نیست و در محضر می توان طلاق را ثبت کرد.

تفاوت حکم طلاق و گواهی عدم امکان سازش

طلاق با صدور حکم و یا گواهی عدم امکان سازش دارای تفاوت هایی می باشند. این تفاوت ها موجب می شوند که روند هر کدام از این موارد با هم متفاوت باشد؛ این تفاوت ها عبارتند از:

  • نوع طلاق: طلاق و جدایی زوجین دارای انواع مختلف طلاق از طرف مرد، از طرف زن و توافقی می باشد. برای طلاق از طرف مرد و طلاق توافقی، گواهی عدم امکان سازش صادر می شود؛ اما برای طلاق از طرف زن بر اساس شرایط موجود، نسبت به صدور حکم نهایی طلاق اقدام می شود.
  • مدت زمان اعتبار گواهی و حکم: همانطور که گفته شد گواهی عدم سازش تا 3 ماه اعتبار دارد؛ در حالی که برای حکم طلاق در حدود 6 ماه مهلت برای فرجام خواهی در نظر گرفته شده است.

تکلیف مهریه در گواهی عدم سازش

حقوق مالی زن مگر در موارد خاص در انواع طلاق باید پرداخت شود. هنگامی که طلاق از طرف مرد باشد، باید حقوق مالی زن مانند نفقه و مهریه نیز توسط دادگاه بررسی شوند. تکلیف مهریه در گواهی عدم سازش بستگی به نوع و علت طلاق دارد. در برخی مواقع به دلیل توافقی بودن طلاق، زن مهریه خود را می بخشد. در این صورت گواهی عدم امکان سازش بدون پرداخت مهریه صادر می شود.

کلام آخر

هنگامی که زن یا مرد قصد جدایی و طلاق دارد باید در این رابطه یک دادخواست به دادگاه ارائه کنند. بر اساس قانون مرد می توان بدون ارائه دلیل درخواست خود را ارائه کند؛ اما باید در این رابطه از دادگاه گواهی عدم امکان سازش دریافت کند. تنها با ارائه این گواهی به محضر امکان ثبت طلاق وجود دارد. در مواردی مانند طلاق توافقی نیز باید این گواهی از دادگاه اخذ و به دفتر طلاق ارائه شود.

برای طلاق از طرف زن تنها باید شرایط و دلایل وی برای این درخواست بررسی شود. در نتیجه برای این نوع طلاق نیازی به گواهی عدم امکان سازش نیست و حکم طلاق توسط دادگاه در این رابطه صادر می شود.

5/5 - (1 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم و در حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت دادخواه وکالت در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا