رد شکایت چگونه رخ می دهد؟ ⚖️【آپدیت آخر】
بر اساس قانون در صورت آسیب جانی و مالی به دیگران مجازات تعیین می شود و در این صورت امکان طرح شکایت وجود دارد. فرد آسیب دیده به عنوان شاکی می تواند از طریق مراجع قضایی شکایت خود را به صورت حقوقی یا کیفری پیگیری کند. بعد از دریافت شکایت، دادگاه و دادسرا باید نسبت به رسیدگی به پرونده اقدام کنند. در صورتی که فرد از مسائل حقوقی بی اطلاع باشد ممکن است مسئله رد شکایت مطرح شود. در واقع عدم آگاهی از روند پرونده های حقوقی موجب می شود که شکایت از طرف دادگاه رد شود.
رد شکایت یعنی چه؟
در دعاوی حقوقی و کیفری در صورت تنظیم دادخواست و شکوائیه به صورت غیر اصولی و عدم توجه به مسائل قانونی برای طرح دعوی، قرار رد صادر می شود به آن رد شکایت گفته می شود. به همین دلیل در مواردی که فرد قصد شکایت دارد باید شکوائیه را به صورت اصولی تنظیم کند. در این خصوص بهتر است با بهترین وکیل کیفری کرج مشورت کنید.
انواع رد شکایت
شکایت از افراد به صورت های مختلف حقوقی و کیفری مطرح می شود. این امکان دارد که در خصوص موضوعات مختلف شخصی قصد شکایت از دیگری را داشته باشد. به همین دلیل با ارائه شکواییه به دادگاه این مورد بررسی می شود. فرقی ندارد که شکایت حقوقی یا کیفری باشد؛ در هر صورت امکان رد شکایت توسط دادگاه وجود دارد. از این رو همواره تاکید می شود که برای تنظیم شکواییه حتما مشاوره حقوقی دریافت شود.
-
رد شکایت حقوقی
برخی شکایات مانند وصیت، قرارداد، ارث، طلاق و … تنها جنبه حقوقی دارند. این نوع شکایات در محاکم حقوقی رسیدگی می شوند و امکان رسیدگی به آنها در محاکم کیفری نیست. این امکان وجود دارد که شخصی در این رابطه شکایتی را مطرح کند و به دلیل عدم رعایت مسائل حقوقی در تنظیم شکواییه با رد شکایت حقوقی مواجه شود.
-
رد شکایت کیفری
برخی از شکایات جنبه کیفری دارند و در آنها موضوعاتی مانند جرم و مجازات مطرح می شود. به عنوان مثال در درگیری بین دو نفر یکی از آنها آسیب می بیند و در این رابطه شکایت کیفری تنظیم می کند. اگر در راستای تنظیم شکایت به اصول و قوانین توجه نشود امکان رد شکایت کیفری توسط دادگاه یا مرجع صالح مورد نظر وجود دارد.
دلایل رد شکایت
همانطور که گفته شد برای طرح شکایت باید شرایط مختلفی در نظر گرفته شوند. در واقع باید بر اساس شرایط شاکی و نوع پرونده، شکواییه تنظیم شود. از دلایل رد شکایت عبارتند از:
- وجود نقص در تنظیم شکواییه
- عدم درج اطلاعات مهم در شکواییه
- اهلیت نداشتن قانونی شاکی مانند عدم سن قانونی برای طرح شکایت
- ذی نفع نبود شاکی در موضوع شکواییه
آیا متهم میتواند از شاکی شکایت کند؟
اینکه آیا متهم می تواند از شاکی شکایت کند سوالی است که در این رابطه مطرح می شود. در صورت رد شکایت توسط دادگاه و غیر حقیقی بودن شاکی امکان شکایت متهم از شاکی وجود دارد. ممکن است به دلیل شکایت بی اساس و پایه، متهم حیثیت و آبروی خود را از دست بدهد که با عنوان اعاده حیثیت از آن یاد می شود. به همین دلیل حتی با وجود اینکه شاکی می داند حق با وی است باید برای تنظیم شکواییه به افراد باتجربه در زمینه مسائل حقوقی و کیفری مراجعه کند.
کلام آخر
شاکی می تواند نسبت به طرح شکایت کیفری یا حقوقی اقدام کند؛ اما باید در این خصوص به مسائل حقوقی و کیفری اشراف داشته باشد یا از اشخاصی مانند وکلا برای تنظیم شکواییه کمک بگیرد. همچنین وی باید اهلیت لازم برای شکایت را داشته باشد. به این معنی که به سن قانونی رسیده باشد؛ چراکه ممکن است دادگاه نسبت به رد شکایت اقدام کند. در نتیجه ممکن است متهم از شاکی برای اعاده حیثیت شکایت کند.