تبلیغات در دادخواه وکالت

مجازات حمل سلاح گرم چیست؟ ⚖️【آپدیت آخر】

تبلیغات در دادخواه وکالت

حمل انواع سلاح های گرم مانند کلت، کلاشینکف و اسلحه شکاری بدون مجوز در قانون جرم می باشد. به همین دلیل برای آن مجازات هایی مانند حبس و جزای نقدی در نظر گرفته شده است. بر اساس نوع سلاح گرم سبک، نیمه سنگین و سنگین، مجازات حمل سلاح گرم متفاوت می باشد. در ایران به منظور حفاظت از مردم، افراد عادی نباید انواع سلاح گرم و سرد با خود حمل کنند. استفاده از این سلاح ها در نزاع و دعوا می تواند منجر به آسیب به بدن و ایجاد خونریزی، قطع عضو و مرگ شود.

مجازات حمل سلاح گرم کلت بر اساس قانون

مجازات حمل سلاح گرم بر طبق نوع آن تعیین می شود. در ماده 6 قانون آمده است که حمل و داشتن انواع سلاح، مهمات و قاچاق اسلحه به صورت غیر مجاز جرم می باشد. به عنوان مثال جرم حمل سلاح گرم کلت می تواند بین 91 روز تا 10  سال حبس تعزیری در پی داشته باشد. در رابطه با جزئیات مجازات بر اساس نوع اسلحه می توانید با بهترین وکیل کیفری تهران مشورت کنید.

به منظور آشنایی بیشتر با این مجازات ها بهتر است بدانیم که کلا دو نوع سلاح داریم با عنوان گرم و سرد. در خصوص سلاح های گرم موارد زیر در قانون مطرح می شوند:

  • سلاح های جنگی و شکاری در دسته سلاح های گرم یا سرد دسته بندی می شوند.
  • سلاح های آموزش دهنده و بیهوش کننده جز دسته بندی قاچاق اسلحه و مهمات هستند.
  • ساح لیزری نوعی سلاح گرم است.
  • انواع مواد آتش زا، محترقه، اشک آور و … به صورت نظامی و غیر نظامی در دسته بندی سلاح گرم هستند.
  • سلاح گرم شامل انواع سلاح شیمیایی، میکروبی و شوکر نیز می باشد.

با توجه موارد ذکر شده برای اینکه بدانیم جرم اسلحه چیست، باید ابتدا نوع آن مشخص شود؛ چراکه هر کدام از موارد بالا دارای مجازات متفاوتی هستند. بسته به سبک، نیمه سنگین و سنگین بودن سلاح گرم نیز مجازات تغییر می کند. در قانون برای جرم های دیگر مانند جرم زورگیری و اخاذی نیز مجازات های متفاوتی وضع می شود.

مجازات حمل سلاح گرم کلت بر اساس قانون

موارد مهم در خصوص حمل و استفاده از سلاح گرم

باید گفت که مبحث مجازات حمل سلاح گرم و استفاده از آن از نظر حقوقی بسیار پیچیده است. برای حمل یا استفاده مجازات های متفاوتی تعیین می شود. درواقع با توجه به این موارد مجازات بر اساس قانون مجازات اسلامی تعیین خواهد شد. ما در ادامه در این رابطه موارد مهمی را ذکر خواهیم کرد:

  1. مجازات استفاده از سلاح گرم در دعوا

اغلب در درگیری، نزاع و دعوا از انواع سلاح سرد و گرم استفاده می شود که هر کدام مجازات مربوط به خود را دارند. مجازات حمل سلاح گرم با استفاده از آن نیز دارای تفاوت هایی می باشد. مجازات اسلحه کشی بر اساس ماده 617 از 6 ماه تا دو سال حبس و همچنین 74 ضربه شلاق است.

در صورت تیراندازی حکم قانونی محاربه صادر می‌شود و ممکن است مجازات های سنگین تری مانند اعدام، صلب یا قطع دست و پا برای مجرم در نظر گرفته شود. منظور از اسلحه کشی نیز نشانه گیری و استفاده از اسلحه در دعوا است. گاهی دلیل اسلحه کشی ایجاد رعب و وحشت در جامعه است که منجر به سلب امنیت مردم می شود؛ در نتیجه برای آن برابر با ماده 282 قانون مجازات اسلامی اعدام در نظر گرفته خواهد شد.

مجازات استفاده از سلاح گرم در دعوا

  1. نگهداری اسلحه شکاری بدون جواز

مجازات حمل سلاح های گرمی مانند اسلحه شکاری در قانون مشخص است. در صورت نگهداری اسلحه شکاری بدون مجوز، مجازات یک ماه زندان و جریمه نقدی در نظر گرفته می شود. این مجازات در صورتی است که شخص تنها به نگهداری آن اقدام کند و از اسلحه استفاده نکند. در صورت استفاده از اسلحه شکاری در درگیری و دعوا، مجازات تعیین شده متفاوت و سخت تر خواهد بود.

  1. جریمه نگهداری کلت کمری

خرید، حمل و نگهداری انواع اسلحه مانند کلت کمری در قانون جرم محسوب می شود. در نتیجه برای آن از 91 روز تا شش ماه حبس و جزای نقدی در نظر گرفته می شود. بدیهی است که استفاد از آن می تواند موجب سنگین تر شدن میزان مجازات شود.

  1. جرم نگهداری اسلحه کلاشینکف

برای نگهداری اسلحه کلاشینکف در قانون حبس و مجازات نقدی در نظر گرفته شده است. با توجه به نوع سلاح، مجازات آن متفاوت است:

  • در صورت استفاده از سلاح سرد جنگی، شکاری و مهمان، مجازات از 91 روز حبس تا 6 ماه و پرداخت جزای نقدی می باشد.
  • نگهداری سلاح گرم سبک غیر خودکار از 6 ماه تا دو سال حبس و جزای نقدی در پی دارد.
  • مجازات حمل سلاح گرم سبک خودکار از 2 تا 5 سال حبس می باشد.
  • مجازات حمل سلاح های گرم نیمه سنگین و سنگین از 5 تا 10 سال حبس است.
  1. جرم اسلحه قلابی

هنگامی که از سلاح قلابی در نزاع استفاده شود، به دلیل ایجاد رعب و وحشت و بروز ناامنی مجازات هایی مانند محاربه در نظر گرفته می شود. این جرم با مجازات هایی از قبیل افساد فی الارض متفاوت می باشد. در این جرم فرد با استفاده از سلاح واقعی یا غیر واقعی موجب ایجاد ناامنی می شود. به همین دلیل با توجه به جزییات پرونده برای آن مجازات هایی مانند اعدام در نظر گرفته می شود. همانطور که مجازات حمل سلاح گرم در صورت استفاده از آن نیز محاربه می باشد.

کلام آخر

خرید، حمل و نگهداری انواع اسلحه سبک، نیمه سنگین و سنگین بر اساس قانون جرم محسوب می شود و برای فرد حمل کننده مجازات هایی مانند حبس و جزای نقدی در نظر گرفته می شود. مجازات حمل سلاح گرم در صورت استفاده از آن متفاوت است. برای تیراندازی نیز مجازات های سنگین تری مانند محاربه تعیین می شود؛ چراکه موجبات رعب و وحشت مردم را فراهم می کند.

به طور کلی با توجه به نوع سلاح، میزان مجازات آن نیز متفاوت می باشد. انواع کلت، اسلحه شکاری، کلاشینکف و سلاح های جنگی هر کدام مجازات مربوط به خود را دارند. در نتیجه در دادگاه بر اساس نوع اسلحه رای نهایی صادر می شود. به طور کلی خرید، حمل، نگهداری و استفاده از انواع سلاح سرد و گرم می تواند با مجازات های سنگینی همراه باشد. در این میان مجازات حمل سلاح گرم با سلاح سرد تفاوت هایی دارند.

5/5 - (1 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم و در حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت دادخواه وکالت در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا