تبلیغات در دادخواه وکالت

تکلیف طلا های زن هنگام طلاق + آخرین قوانین ⚖️【آپدیت آخر】

تبلیغات در دادخواه وکالت

در هنگام طلاق مباحث مختلفی مانند مالکیت طلا های زن مطرح می شود. ممکن است مرد در طول دوران زندگی مشترک با زن باری وی طلا خریده باشد. به طور کلی مالکیت طلا های زن در دوران ازدواج با وی است. با این وجود اگر طلا برای پس اندازه زندگی یا وسیله کار شوهر باشد، باید تکلیف طلا های زن هنگام طلاق مشخص شود. در حال حاضر نظرات در خصوص امکان رجوع هبه متفاوت است و برخی عقیده دارند که طلایی که هبه شده قابل استرداد است و برخی دیگر مخالف این موضوع هستند.

تکلیف طلاهای زن هنگام طلاق چیست؟

هنگام شروع زندگی مشترک یا در طی آن طلاهای زینتی برای زن توسط همسر خریداری می شود. حلقه ازدواج، انواع طلای زینتی مانند گوشواره، انگشتر، دستبند و … از این دست طلا ها هستند. هنگامی که زن و مرد قصد دارند به زندگی مشترک خود پایان دهند، مباحث مختلفی در خصوص طلاهای زن مطرح می شود. در این خصوص می توانید با بهترین وکیل طلاق در تهران مشورت کنید.

در صورتی که مرد تقاضا کند باید تکلیف طلا های زن هنگام طلاق مشخص شود. به صورت پیش فرض زن مالک طلا هایی است که در طی زندگی مشترک داشته است. گاهی مرد سرمایه کار خود را به طلا تبدیل می کند و امانت به زن می سپرد. در این صورت می تواند در هنگام طلاق آنها را مطالبه کند. همانطور که ذکر شد برخی بر این عقیده هستند که طلای هبه قابل رجوع است.

رای دادگاه در خصوص استرداد طلا باید توسط طرفین اجرا شود. در این خصوص مواردی مانند اینکه آیا طلا جز مهریه حساب میشود، تکلیف حلقه ازدواج بعد از طلاق، رای دادگاه در مورد استرداد طلا، طلا حق زن است یا مرد و استرداد طلا فروخته شده مطرح می شوند که ما در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.

تکلیف طلاهای زن هنگام طلاق چیست؟

آیا طلا جز مهریه حساب میشود؟

هنگامی که مردی برای همسرش طلا می خرد اغلب به صورت هبه (بخشش) است؛ مگر اینکه در موارد خاص که همسر طلا را برای پس انداز یا کار به صورت امانت به همسر بدهد. در خصوص تکلیف طلاهای زن هنگام طلاق این موضوع مطرح می شود که آیا طلا جز مهریه حساب میشود؟ باید گفت که اگر طلا از نوع هبه باشد، متعلق به زن است و وی حتی می تواند آن را به اختیار خود بفروشد. در صورتی که طلا در عقدنامه ذکر نشده باشد، جزو مهریه نیست. به همین دلیل طلایی که مرد هبه کند، هدیه به شمار می آید.

تکلیف حلقه ازدواج بعد از طلاق

هنگام ازدواج مرد برای زن حلقه طلا می خرد. تکلیف حلقه ازدواج بعد از طلاق مشخص است و به عنوان هبه در نظر گرفته می شود. در نتیجه متعلق به زن است و مرد نمی تواند آن را پس بگیرد. بر همین اساس استرداد حلقه ازدواج بعد از طلاق توسط مرد ممکن نیست.

تکلیف حلقه ازدواج بعد از طلاق

رای دادگاه در مورد استرداد طلا

استرداد طلا به معنی مرجوع و بازگرداندن آن می باشد. این امکان وجود دارد که مرد هنگام طلاق، درخواست استرداد طلا از زوجه را مطرح کند. در واقع مرد تصمیم می گیرد که طلاق و جواهراتی که هنگام عقد یا در طول زندگی مشترک به همسر هدیه کرده است، را پس بگیرد. رای دادگاه در مورد استرداد طلا بستگی به شرایط پرونده دارد. اگر همسر خیانت کرده باشد، مرد می تواند درخواست استرداد طلا را نیز مطرح کند.

طلا حق زن است یا مرد

همانطور که ذکر شد تکلیف طلا های زن هنگام طلاق روشن می شود. در صورتی که طلا هدیه بوده است، طلا حق زن و در غیر این صورت مرد می تواند آنها را پس بگیرد. اینکه طلاق حق زن است یا مرد را دادگاه بر اساس شواهد و مدارک مشخص می کند.

استرداد طلا فروخته شده

امکان طرح شکایت مبنی بر استرداد طلای فروخته شده نیز وجود دارد. در این صورت باید به دادگاه خانواده مراجعه شود و نسبت به تکمیل فرم مربوطه اقدام شود. بدین منظور باید اثبات شود که طلا ها فروخته شده است. با رای دادگاه در این صورت امکان استرداد طلای فروخته شده نیز وجود دارد.

آخرین قوانین در خصوص تکلیف طلا های زن هنگام طلاق

تاکنون قوانین در خصوص تکلیف طلا های زن هنگام طلاق تغییر خاصی نداشته است. بر همین اساس اگر طلا هبه باشد، متعلق به زن و در غیر این صورت امکان استرداد آن وجود دارد. در ماده 795 قانون مدنی هبه به معنی دادن مال به صورت مجانی به شخص دیگر است. بر همین اساس به دلیل هبه طلا، زن مالک طلاها می باشد و می تواند آن را بفروشد.

باید گفت که مالکیت طلا در زمان طلاق بر عهده زن است؛ مگر اینکه مرد بتواند در دادگاه اثبات کند که طلا ها هبه و هدیه نبوده اند. با این وجود برخی از افراد عقیده دارند که هبه قابل رجوع است! به دلیل وجود اختلاف نظر در این خصوص بهتر است با وکلای با تجربه مشورت کنید.

کلام آخر

هنگام جدایی و طلا باید تکلیف طلا های زن مشخص شود. باید گفت که این رسم است که مرد برای زن در دوران عقد و عروسی و حتی در زندگی مشترک طلا بخرد این طلا هبه و هدیه است و بر اساس قانون قابل استرداد نیست. البته برخی از افراد معتقدند که طلای هبه نیز قابل رجوع است. در نتیجه بهتر است در این راستا با وکیل باتجربه مشورت شود.

4/5 - (1 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم و در حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت دادخواه وکالت در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا