تبلیغات در دادخواه وکالت

حقوق گمرکی؛ نکات مهم برای واردکنندگان و صادرکنندگان ⚖️【آپدیت آخر】

تبلیغات در دادخواه وکالت

به منظور صادرات و واردات کالا در تجارت بین الملل باید با مفاهیمی مانند حقوق گمرکی آشنا شد. آشنایی با این حقوق می تواند در مواردی از قبیل تعیین قیمت نهایی کالا و عوارض آن موثر باشد. بر همین اساس ما سعی کرده ایم در این مقاله تا حدودی به این مسائل بپردازیم.

حقوق گمرکی چیست؟

واردکنندگان و صادرکنندگان باید برای ورود و خروج کالا مالیات پرداخت کنند که با عنوان حقوق گمرکی شناخته می شود. پرداخت این حقوق می تواند نقش مهمی در افزایش درآمد دولت، حفظ صنایع داخلی و کنترل تجارت خارجی دارد. ممکن است این نوع مالیات به صورت ثابت تعیین شود و گاهی نیز به صورت درصدی از ارزش کالای وارداتی و صادراتی تعیین می شود. در صورت مشکل در این رابطه می توانید با بهترین وکیل مشهد مشورت کنید.

حقوق گمرکی چیست؟

تعریف عوارض گمرکی

یکی از دیگر از نکات مهم برای صادرات و واردات آشنایی با عوارض گمرکی می باشد. به منظور انجام فرآیند ورود و خروج کالا از کشور هزینه هایی به صورت عوارض باید پرداخت شود. مواردی از قبیل مالیات بر ارزش افزوده، هزینه مربوط به خدمات، بازرسی و … از این دست هزینه ها می باشند. علاوه بر تامین هزینه های دولت، تنظیم بازار داخلی و کنترول روی کیفیت و سلامت کالا نیز از دلایل پرداخت این نوع عواض است.

باید گفت که حقوق گمرکی و عوارض گمرکی بر اساس مقررات بین المللی در حوزه تجارت از صادرکننده و واردکننده دریافت می شوند. اغلب حدود 4 درصد از ارزش کالا به عنوان این حقوق در نظر گرفته می شود. در درجه اول نیز با اخذ این نوع هزینه ها باید از تولیدات ملی و داخلی حمایت شود. روش محاسبه هزینه های این چنینی با مواردی مانند سود بازرگانی متفاوت می باشد.

حقوق گمرکی در مقررات صادرات و واردات سال جدید

هر ساله کتابی با عنوان مقررات صادرات و واردات برای فعالیت اقتصادی با تایید هیئت وزیران تدوین و چاپ می شود. مواردی مانند تعرفه های کمرگی (حقوق گمرکی)، سود بازرگانی، مقررات کلی صادرات و واردات و … در این کتاب شرح داده می شوند. بخش هایی مانند قوانین مقررات صادرات و واردات از سال 1372، آیین نامه های اجرایی، قوانین ساماندهی بخش مبادلات مرزی مجلس، بازارچه های مرزی، حقوق ورودی، فهرست مناطق دارای تعرفه ترجیحی و …در این کتاب مورد بررسی قرار گرفته اند.

حقوق گمرکی در مقررات صادرات و واردات سال جدید

در فصول مختلف این کتاب نیز شاهد شرح توضیحات مفصل در خصوص واردات و صادرات حیوانات یا محصولات حیوانی، محصولات نباتی، چربی و فرآورده های حیوانی و نباتی، محصولات مرتبط با صنایع غذایی مانند سرکه و نوشابه، تنباکو یا توتون، محصولات معدنی، صنایع شیمیایی، مواد پلاستیکی، مواردی مانند پوست و چرم، چوب و اشیای چوبی، مواد سلولزی، منسوجات و … هستیم. صادرکنندگان و واردکنندگان باید با این موارد آشنایی کامل داشته باشند تا بتوانند تجارت موفقی در پیش بگیرند.

کلام آخر

آشنایی با تعاریفی مانند حقوق گمرکی و عوارض مربوط به آن برای صادرکنندگان و واردکنندگان امری اجتناب ناپذیر است. به همین دلیل ما در این بخش به تعریف حقوق و عوارض گمرکی پرداختیم. در این راستا کتابی نیز منتشر می شود که به صورت کامل در آن مقررات صادرات و واردات شرح داده شده است.

5/5 - (1 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم و در حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت دادخواه وکالت در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا