تبلیغات در دادخواه وکالت

طلاق اتباع خارجی در ایران چه شرایطی دارد؟ ⚖️【آپدیت آخر】

تبلیغات در دادخواه وکالت

برای طلاق اتباع خارجی در ایران باید به دادگاه خانواده مراجعه کرد و یک دادخواست ارائه شود. بر اساس قوانین کشور متبوع به شکوائیه فرد رسیدگی می شود. باید به این مورد را در نظر داشت که قوانین کشور اتباع نباید با قوانین اخلاقی و نظم عمومی کشور مغایرت داشته باشد. همانطور که می دانید در حال حاضر اتباع کشورهای مختلف مانند افغانستان در ایران اقامت دارند. در نتیجه این امکان وجود دارد که اتباع برای انجام امور حقوقی و کیفری خود نیاز به رسیدگی از طریق دادگاه را داشته باشند. از مهم ترین دعاوی مطرح شده در مورد اتباع خارجی در ایران می توان به دعوی طلاق اشاره کرد. مواردی مانند اختلافات خانوادگی از دلایل اصلی طلاق اتباع خارجی می باشد.

شرط طلاق اتباع خارجی در ایران

برای طلاق یا جدایی زوجین در هر کشور قوانینی وجود دارد. بدیهی است که در ایران نیز قوانین مشخصی در خصوص طلاق وجود دارد. در نتیجه اتباع هر کشور نیز باید بر اساس آن قوانین امور حقوقی و کیفری خود را پیگیری کنند. همواره در این خصوص این سوال مطرح می شود که اتباع خارجی در ایران چگونه می توانند طلاق بگیرند؟ باید گفت که بر طبق قانون مدنی اتباعی که در ایران مقیم هستند باید از قوانین و مقررات دولت متبوع خود پیروی کنند. در واقع باید اتباع خارجی مطیع قوانین کشور خود در خصوص طلاق باشند. البته این قوانین نباید منجر به اختلال در قوانین و نظم عمومی کشور شود.

بر همین اساس افرادی که تبعه کشورهای خارجی هستند و حتی دین متفاوت دارند باید بر اساس قوانین کشورخود از هم جدا شوند. در این صورت نیازی نیست که بر طبق قوانین کشور ایران در مواردی مانند طلاق با آنها برخورد شود. همانطور که ذکر شد شرط اصلی برای اجرای طلاق اتباع خارجی در کشور ما این است قوانین آنها با نظم عمومی ما منافاتی نداشته باشد. در صورتی که قوانین آنها موجب شود که نظم عمومی کشور بر هم بخورد امکان طلاق گرفتن اتباع در کشور ما وجود ندارد.

شرط طلاق اتباع خارجی در ایران

مراحل درخواست طلاق اتباع خارجی در ایران

به منظور طی کردن روند و مراحل جدایی و طلاق اتباع خارجی در ایران باید ابتدا یک دادخواست در دادگاه های ایران مطرح شود. آنها باید بر اساس قوانین کشور خود دادخواست طلاق را ارائه دهند. دادگاه بعد از بررسی پرونده نسبت به صدور و ثبت حکم طلاق اقدام می کند. به منظور رسمیت طلاق اتباع باید به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنند. بدین منظور باید ابتدا به سامانه میخک وارد شوند که مراحل آن عبارت است از:

  • ورود به سامانه میخک به آدرس mfa.gov.ir
  • ثبت نام و ورود به حساب کاربری با درج ایمیل و کد ملی
  • انتخاب گزینه سجلات
  • ثبت درخواست طلاق
  • درج اطلاعات مورد نیاز در کادرهای مربوطه
  • نمایش فرم اطلاعاتی به متقاضی برای تایید وی
  • بارگذاری مدارک

مراحل درخواست طلاق اتباع خارجی در ایران

بعد از انجام این مراحل زوجین اتباع خارجی باید حکم طلاق را به همراه مدارک اقامتی به سفارت کشور خود ارائه دهند. اقدامات بعدی در خصوص ثبت طلاق در کنسولگری سفارت انجام می شود.

کلام آخر

به منظور طلاق اتباع خارجی در ایران باید مطابق باید قوانین کشور مورد نظر اقدام شود. بدین منظور قوانین سخت گیرانه ای وجود ندارد و تنها باید قوانین کشور مطبوع خللی در نظم عمومی کشور ما ایجاد نکنند. بدین منظور باید اتباع کشور های مختلف مانند افغانستان به سامانه میخک مراجعه کنند و نسبت به ثبت طلاق اقدام کنند. بعد از دریافت حکم طلاق آنها باید به با مدارک خود به سفارت کشور خود در ایران مراجعه کنند و اقدامات دیگر در کنسولگری انجام می شود.

4/5 - (1 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم و در حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت دادخواه وکالت در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا