تبلیغات در دادخواه وکالت

قرار اتیان سوگند چیست و نحوه صدور آن چگونه است؟

تبلیغات در دادخواه وکالت

قرار اتیان سوگند چیست و اینکه نحوه صدور آن به چه صورت است، در این مقاله شرح داده خواهد شد. در این خصوص معمولا مواردی مانند نمونه رای اتیان سوگند خواهان، اتیان سوگند در دعاوی حقوقی، اتیان سوگند در تجدیدنظر و اتیان سوگند در شورای حل اختلاف نیز مطرح می شوند که در ارتباط با این موضوع هستند.

اگر مدعی که شکایت را مطرح کرده است دلیلی برای اثبات ادعای خود نداشته باشد، از سوگند قضایی با نام سوگند بتی یا سوگند قاطع دعوا استفاده می کند. بعد از ارائه درخواست اتیان سوگند بتی است که صدور قرار اتیان سوگند توسط دادگاه صورت می گیرد.

همانطور که می دانید در قوانین و مقرارت استفاده از قسم و سوگند به عنوان دلیل برای اثبات دعوا رایج است. احکام و قوانین مربوط به این موارد در قانون آیین دادرسی مدنی ذکر شده است. به این نوع قسم در محاکم قضایی، سوگند قضایی گفته می شود که دارای انواع مختلفی است. یکی از آن ها سوگند قاطع دعوا است. که در صورت درخواست برای آن قرار اتیان سوگند از سوی دادگاه صادر می شود.

در سوگند بتی یا سوگند قاطع دعوا مدعی هیچ دلیلی برای اثبات ادعایش ندارد! در نتیجه نمی تواند ادعای خود را ثابت کند و تنها می تواند این درخواست را از طرف مقابل داشته باشد که قسم بخورد. با سوگند طرف ماقبل دعوا فیصله پیدا می کند و این سوگند قاطع دعوا محسوب می شود. قرار اتیان سوگند بتی نیز بعد از صدور آن از سمت دادگاه میسر خواهدشد.

قرار اتیان سوگند چیست؟

در راستای اینکه بدانیم قرار اتیان سوگند چیست، باید تعریف دقیق و مشخصی از آن ارائه شود. قانونگذار به منظور اثبات دعاوی حقوقی و کیفری دلایلی مانند قسم و سوگند را نیز تعیین کرده است. سوگند و قسم دارای انواع مختلفی است. بعد از اینکه نسبت به صدور قرار اتیان سوگند اقدام شد، در محکمه انجام می شود. منظور از اتیان سوگند این است که شخص با استفاده از نام خدواند با هر زبانی در راستای اثبات ادعای خود قسم بخورد. مسلمانان اغلب از الفاظی مانند جلاله والله، بالله و تالله استفاده می کنند.

در عالم حقوق سوگند دارای انواع مختلفی می باشد. یکی از مهم ترین انواع سوگند، سوگند بتی یا سوگند قاطع دعوا است که منجر به صدرو قرار اتیان سوگند در دادگاه می شود. در ادامه به شرایط سوگند بتی یا قاطع دعوا اشاره خواهیم کرد.

قرار اتیان سوگند چیست؟

شرایط سوگند بتی یا قاطع دعوا

در ادامه بحث اینکه قرار اتیان سوگند چیست باید به شرایط سوگند بتی نیز اشاره کنیم. این نوع سوگند دارای شرایط مختص به خود است که در این بخش آنها را ذکر خواهیم کرد. با عنایت به قانون آیین دادرسی مدنی می توان این شرایط را بررسی کرد. مهم ترین شرایط سوگند بتی یا قاطع دعوا که منجر به قرار اتیان می شوند عبارتند از:

  • وجود ادعا برای سوگند بتی یا قاطع دعوا
  • عدم داشتن دلیل یا اماره به منظور صحت ادعای مدعی در پرونده
  • شخصی که مدعی است و ادعای وی بدون دلیل است باید نسبت به ارائه تقاضای اتیان سوگند بتی اقدام کند.
  • امکان ادای سوگند برای موضوع دعوا وجود داشته باشد. (به عنوان مثال از حدود شرعی نباشد)
  • ادعا به سوگند خورنده منتسب باشد و وی شخصی عاقل، بالغ و مختار باشد و از طرفین دعوا محسوب شود.

بر همین اساس اگر خواهان ادعایی داشته باشد که بدون دلیل باشد و شخص مدعی علیه آن را انکار کند، از سوگند بتی یا قاطع دعوا استفاده می شود که منجر به قرار اتیان سوگند می شود.

قرار اتیان سوگند بتی یا قاطع دعوا چیست؟

ما در ابتدای مطلب اینکه قرار اتیان سوگند چیست شرایط اتیان سوگند را ذکر کردیم. حال قصد داریم در خصوص قرار اتیان سوگند بتی مطالبی را ذکر کنیم. هنگامی که مدعی تقاضای اتیان سوگند را در دادگاه مطرح می کند، شرایط اتیان آن توسط دادرس بررسی می شوند. اگر شرایط توسط دادگاه احراز شوند، قرار اتیان سوگند بتی صادر می شود. این قرار از نوع قرارهای اعدادی یا مقدماتی به شمار می رود که تابع احکام و پیامد مختص به این نوع قرار می باشد.

با صدور قرار اتیان سوگند توسط دادگاه سرنوشت محکومیت یا پیروزی مدعی در اثبات ادعا مشخص می شود. در این خصوص موضوع سوگند و شخص سوگند خورنده باید مشخص شوند. موضوع باید با ادعا یکی باشد و نقش اصلی در اثبات ادعا داشته باشد.

قرار اتیان سوگند بتی یا قاطع دعوا چیست؟

شرایط و نحوه صدور قرار اتیان سوگند تکمیلی

با توجه به سوال اینکه قرار اتیان سوگند چیست، باید در خصوص شرایط و نحوه صدور قرار اتیان سوگند تکمیلی نیز مطالبی را ذکر کنیم. این موضوع در قانونی آیین دادرسی مدنی مورد تصریح قرار نگرفته است. در این خصوص باید به مواد متعددی از قانون و رویه قضایی دادگاه رجوع شود.

در این خصوص دادگاه در شرایطی قرار اتیان سوگند تکمیلی را صادر می کند که بینه که توسط مدعی ارائه شده است، نقص داشته باشد. همچنین در صورتی که دعوا از موارد مصرح قانون باشد، امکان صدور قرار اتیان تکمیلی وجود دارد. این نوع قرار نیز با توجه به درخواست مدعی قابل صدور می باشد. در این حالت مدعی قصد دارد که قسم تکمیلی در دادگاه یاد کند.

کلام آخر

در این مطلب در خصوص اینکه قرار اتیان سوگند چیست، صحبت کردیم. همانطور که ذکر شد صدور آن تنها بر اساس درخواست مدعی می باشد. در این صورت فرد مقابل باید در خصوص موضوع مدعی قسم بخورد که از آن با نام سوگند بتی یا سوگند قاطع دعوا یاد می شود. این جلسه دادگاه نیز قرار اتیان سوگند است و با انجام آن موضوع مورد بحث خاتمه پیدا می کند. در این خصوص یک وکیل باتجربه می تواند شما را در طی کردن این مراحل کمک کند. ما در مقاله وظایف اخلاقی یک وکیل چگونه است؟ در خصوص وظایف اخلاقی وکلا صحبت کرده ایم.

4/5 - (1 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم و در حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت دادخواه وکالت در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا