اقرار به نسب فرزندی چیست و شرایط آن
برای تایید نسب به اقرار نیاز هست. به این صورت که شخصی اقرار نماید فلان دختر یا فلان پسر با او نسبت فرزندی دارد. در قانون، قواعد و تبصرهایی در ارتباط با این اقرار موجود است. اقرار به نسب فرزندی با پیامدهایی برای اقرار کننده و شخصی که به عنوان فرزند شناخته شده همراه است. در این مقاله دادخواه وکالت موضوع مورد بحث، رسیدن به جواب این سوال که اقرار به نسب فرزندی چیست، خواهد بود. ضمن این که در این مقاله پیامدها و آثار ذکر شده از این اقرار نیز به طور کامل مورد تشریح و تحلیل قرار می گیرد.
اقرار به نسب فرزندی چیست؟
اقرار به معنای اعتراف هست و اقرار به نسب فرزندی به معنای اعتراف یا اعلام این است که رابطه نسبی بین شخصی با شخص دیگر رابطه فرزندی می باشد. زمانی که شخص این خبر را اعلام کند از نظر قانونی وظایفی به مسئولیت های او اضافه می شود.
در واقع اگر پدر چنین اقراری را صورت داده باشد باید بداند که او مسئول پرداخت نفقه کامل به فرزند خود بوده و هر نوع اعمال کاری او در این رابطه می تواند برای او پیامدها و آثار سوء حقوقی در پی داشته باشد؛ زیرا فرزند از آن او بوده و تا زمانی که به سن قانونی نرسیده و در تامین مایحتاج خود ناتوان بوذه پدر مسئولیت رسیدگی کامل به او را خواهد داشت. می توانید در ارتباط با نفقه فرزند، مقاله نفقه فرزند چقدر است؟ + نحوه محاسبه آن را مورد بررسی قرار دهید.
شرایط اقرار به نسب فرزندی چیست؟
با توجه به مهم بودن این اقرار نیاز هست که شرایط صحیح برای اعلام نسب برقرار بوده تا بتوان به اقرار صورت گرفته اهمیت داد. شرایط مذکور می تواند به شرح زیر باشد:
- سالم بودن اقرار کننده: اقرار شخصی که بیماری روحی داشته یا از لحاظ عقلی به جنون مبتلا بوده یا قوه تشخیص خود را از دست داده مورد تایید نیست.
- بزرگسال بودن اقرار کننده: ادعا و اقرار یک کودک یا نوجوان و به طور کلی فردی که سن قانونی ندارد نمی تواند مورد تایید واقع شود.
- مجبور نبودن اقرار کننده: نباید افرادی به زور و با اهداف منفعت جویانه شخص را مجبور به اقرار نمایند.
- تایید نسب توسط اقرار کننده: شخص اقرار کننده باید با رضایت خاطر و بدون وجود محرکی نسب فرزند با خود را تایید کرده و آن را در شرایط های مختلف تصدیق نماید.
- اثبات نسب فرزند به اقرار کننده: در شرایطی که تردید وجود داشته باشد بستر کافی برای تایید و ثابت کردن نسب فرزندی از طریق آزمایش ژنتیک و مطابقت ژن ها با یکدیگر وجود داشته باشد.
پیامد اقرار به نسب فرزندی چیست؟
وقتی رابطه نسب مشخص شد وظایف تشریح شده در واقع همان پیامدهای اقرار به نسب خواهخند بود:
- تربیت: والدینی که تصمیم می گیرند فرزندی به دنیا آورند باید بدانند که در مقابل تربیت او نیز مسئول خواهند بود. این مسئولیت هم از لحاظ شرعی و هم از لحاظ حقوقی بر عهده آن ها قرار خواهد گرفت. علاوه بر این آن ها برای انجام دادن این وظیفه خود موظف هستنند، هزینه های آموزش فرزندان خود را به طور تمام و کمال پرداخت نموده و در این زمینه کوتاهی انجام ندهند.
- نفقه: خرجی ماهیانه، هزینه های مدرسه، خرید لباس و ملزومات مورد نیاز تامین خوراکی ها و نیازهای غذایی بر عهده والدین قرار خواهد گرفت. از این رو با اقرار به نسب، والدین باید نفقه را به فرزند بپردازند.
- ارث: از مهمترین پیامدهای اعتراف به نسب فرزند مقوله ارث است. موضوعی که در طول تاریخ باعث وجود درگیری های و اختلافات زیادی بین مردم شده است. زمانی که فردی نسب فرزند به خود را تایید نمود، دارایی های او به آن فرزند به ارث خواهد رسید.
کلام آخر
اقرار به نسب فرزندی چیست، موضوعی که به آن پرداختیم و بیان نمودیم در این اقرار، رابطه خونی یک فرد با فرد دیگر مشخص می شود. برای اثبات چنین اقراری، یکسری شرایط باید فراهم باشد که در این مقاله به طور کامل آن ها را بررسی کردیم. در نظر داشته باشید که کوتاهی در این امر، پیامدهایی را به دنبال دارد، پس بهتر است طبق آنچه در این مقاله گفته شد عمل کنید، تا مشکلی پیش نیاید و اقرار به درستی صورت گیرد.