تبلیغات در دادخواه وکالت

مجازات شرب خمر یا شرابخواری در قانون ایران

تبلیغات در دادخواه وکالت

مجازات شرب خمر یا همان شرابخواری در قوانین کشورمان به صورت کامل شرح داده شده است. در این خصوص مواردی مانند مجازات شرب خمر برای بار اول چیست، ماده ۲۶۴ قانون مجازات اسلامی، نمونه لایحه دفاعی شرب خمر، ماده ۲۶۵ قانون مجازات اسلامی و گناه شرب خمر مطرح می شوند. به همین دلیل ما قصد داریم در این مقاله در این خصوص مطالبی را ذکر کنیم.

باید گفت که در زبان عربی، شرب به معنی نوشیدن و خمر نیز به معنی مست شدن است؛ بنابراین شمر خمر به مایع مست کننده اطلاق می شود. نوشیدن مشروبات الکی در دین اسلام حرام می باشد و به همین دلیل در قانون ایران نیز برای آن مجازات تعیین شده‌است. فرقی ندارد که مصرف این مایع به چه صورت انجام شود، چراکه مشروبات به هر طریقی مصرف شوند می توانند موجب زوال عقل شوند. از این رو این کار مجازات سنگینی برای شخص در پی دارد.

در صورتی که در این خصوص نیاز به مشاوره دارید، می توانید با بهترین وکیل در این خصوص مشورت کنید. مشاوره با وکیل می تواند موجب شود که روند پرونده با سرعت بیشتری طی شود. ما در ادامه به منظور شرح مجازات های شرب خمر، در خصوص حرام بودن آن در اسلام صحبت خواهیم کرد.

علت حرام بودن شرب خمر در اسلام

شرابخواری یا شرب خمر در اسلام حرام است؛ چراکه این کار موجب مستی می شود. در حالت مستی این امکان وجود داد که شخص جرم مرتکب شود! به همین علت علاوه بر نوشیدن شراب، خرید و فروش آن نیز حرام می باشد و در قانون ایران نیز برای آن مجازات در نظر گرفته شده است. در ادامه به منظور شرح مجازات شرب خمر باید در خصوص مصداق های آن نیز صحبت کنیم.

علت حرام بودن شرب خمر در اسلام

مصداق های خمر چه هستند؟

در ادامه بحث مجازات شرب خمر باید گفت که برخی از افراد تصور می کند که تنها آب انگور مست کننده می باشد. قانون گذار به صورت واضح شرح داده است که هر نوع مایعی که بتواند موجب مستی شود، می تواند مجازات برای مصرف کننده آن در پی داشته‌باشد. حال ممکن است شراب از مواد مختلفی مانند کشمش، گندم، جو، خرما و … تهیه شود. به همین دلیل این موارد مصادیق خمر هستند و در نتیجه خرید و فروش یا مصرف آن ها نیز باید تحت پیگرد قانونی قرار بگیرد.

برخی از مواد الکلی به روش های شیمیایی تهیه می گردند که آن ها نیز مصداق بارز خمر هستند، مانند ویسکی، لاگر، شامپاین و ودکا! مصرف این نوشیدنی های الکی در اسلام حرام است و تفاوتی ندارد که این نوشیدنی ها چقدر خالص باشند. حتی اگر با مواد دیگر نیز ترکیب شوند، باز هم می توانند موجب مستی فرد شوند و به همین دلیل این مورد نیز جرم محسوب می شود.

مجازات مصرف و خرید و فروش مشروبات الکلی چیست؟

همانطور که در ابتدای مقاله به آن اشاره شد، خرید و فروش و مصرف مشروبات الکلی جرم می باشد. به همین دلیل ما قصد داریم در خصوص مجازات شرب خمر صحبت کنیم. در این خصوص اغلب برای فرد مصرف کننده مجازات حدی در نظر گرفته‌می شود. این نوع مجازات در قوانین شرعی به صورت کامل شرح داده‌شده‌است و از این رو قانون گذار قادر نیست که این حدود را تغییر دهد. به همین دلیل نمی تواند در این خصوص برای کسی تخفیف در نظر بگیرد.

  • مجازات مصرف شرب خمر بر طبق ماده 701 قانون مجازات اسلامی: استعمال مشروبات الکلی توسط اشخاص متجاهر و به صورت علنی در معابر و مکان های عمومی باید برای وی مجازات حد شرعی شرب خمر و 2 الی شش ماه حبس تعزیری در نظر گرفته‌شود.
  • مجازات خرید و فروش شرب خمر بر اساس ماده 702 قانون مجازات اسلامی: ساخت، خرید و فروش مشروبات الکلی و یا حتی حمل و نگهداری آن یا در اختیار دیگران گذاشتن آن می تواند برای فرد علاوه بر 74 ضربه شلاق، 6 ماه تا 1 سال حبس در پی داشته‌باشد. همچنین وی باید جزای نقدی را نیز در این خصوص پرداخت کند.
  • مجازات احداث مکانی برای شرب خمر بر اساس ماده 704 قانون مجازات اسلامی: در این صورت شخص به 3 ماه تا 2 سال حبس محکوم خواهد شد. همچنین باید 74 ضربه شلاق نیز برای وی در نظر گرفته‌شود. جزای نقدی نیز در برخی از مواقع باید توسط فرد مجرم پرداخت شود.

مجازات مصرف و خرید و فروش مشروبات الکلی چیست؟

دلیل حرام بودن شراب

ما در بالا به مجازات شرب خمر اشاره کردیم. حال باید به این پرسش که چرا مصرف شراب حرام است، پاسخ دهیم. در این خصوص باید گفت بر اساس آموزه های دین اسلام این مایع مست کننده است و مستی می تواند موجب زوال عقل شود. فرد در این حالت می تواند مرتکب هر جرمی شود و در نتیجه برای پیشگیری از این مورد مصرف مشروبات الکلی در دین اسلام حرام است.

کلام آخر

در این مقاله در خصوص اینکه مجازات شرب خمر چیست، مطالبی را بیان کردیم. شرابخواری در قانون ایران جرم محسوب می شود. کسانی که شراب مصرف می کنند و یا نسبت به خرید و فروش آن اقدام می کنند نیز مجرم تلقی می شوند. برای این افراد مجازات های حدی، شلاق، حبس و جزای نقدی در نظر گرفته‌می شود.

5/5 - (1 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم و در حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت دادخواه وکالت در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا