تبلیغات در دادخواه وکالت

وظایف حقوقی زنان بعد از مرگ همسر

تبلیغات در دادخواه وکالت

مزدوج شدن زن و شوهر ایجاد کننده وظایفی مشترک در میان آن ها خواهد بود. وظایفی که هم قانون و هم تعالیم اسلامی بر روی آن ها تاکید دارند. در واقع دادن نفقه یکی از مرسوم ترین این وظایف بوده که مرد وظیفه انجام آن را دارد. وظیفه زن نیز اطاعت از همسر و قبول درخواست های معقول و خداپسندانه او می باشد. اولاد نیز محصول اشتراکی پیوند ازدواج بوده در نتیجه با متولد شدن او هم پدر و هم مادر نقش و وظیفه ای در قبال برطرف کردن نیازهای او دارند. در واقع، منبع اصلی تامین خواسته زن و فرزند در یک خانواده مرد آن خانواده هست. حال اگر به صورت طبیعی یا بر اثر سوانحی مرد زودتر از زن به دیار باقی رود، سوالی درباره وظایف حقوقی زنان بعد از مرگ همسر پش می آید. سوالی که روی بحث ما در این مقاله دادخواه وکالت است.

مرگ همسر و سختی های پیش روی زن

تا زمانی که شوهر زنده است، زن، دغدغه ای برای تامین مایحتاج زندگی ندارد؛ زیرا مرد می کوشد نیازهای خانواده اش را به بهترین شکل رفع کند. زمانی که مرد از دنیا رود تمام وظایفی که بر دوش او بوده به زن منتقل می گردد. در نتیجه، زندگی روی سختی خود را به زن نشان خواهد داد.

زن باید در همه حال، برای رساندن زندگی به سطح ایده آل کار کند. او همواره باید به فکر خوراک سالم برای فرزندان بوده در نتیجه باید مراقب هزینه های درمان آن ها نیز باشد. به طور کلی، مرگ مرد می تواند از لحاظ روحی و جسمی آسیب های شدیدی به زن وارد کند.

وظایف حقوقی زنان بعد از مرگ همسر چگونه است؟

با مرگ مرد، دامنه ای از وظایف حقوقی برای زن ایجاد می شود. یکی از مرسوم ترین این وظایف، عدم ازدواج مجدد زن تا موقع مشخصی بوده که در قانون به آن عده می گویند. زنان تا زمانی که در عده همسر وفات کرده خود هستند و اجازه قانونی برای ازدواج ندارند، می توانند از اموال و دارایی های مرد حق نفقه داشته باشند.

وظیفه دیگر که در این مدت زن عهده دار آن خواهد بود، وضعیت فرزندان و دادن حق حضانت آن ها از طرف قانون می باشد. چنانچه شوهر از لحاظ مالی در موقعیت مناسبی قرار داشته و زمین های مسکونی و زراعی به علاوه موجودی های نقدی و سپرده هایی از او مانده باشد، زن می تواند از این دارایی های بر جای مانده، حقوق خود را بردارد. البته این برداشت باید صرفا از مجاری قانون و با کسب اجازه از مراجع صورت گیرد.

تکلیف ارث زن بعد از مرگ همسر چیست؟

زن از ارث برندگان شوهر محسوب می شود. البته برای این منظور، باید زن، حتما همسر عقدی مرد بوده و صیغه ازدواج آن ها دایمی باشد. بنابراین، دریافت ارث را می توان از وظایف حقوقی زنان بعد از مرگ همسر به حساب آورد. زن برای دریافت ارث باید درخواستی تنظیم و ارایه دادگستری نماید. دادگاه با بررسی این که مرد، فرزند وارثی داشته یا نه، درصدد دادن ارث زن، بر می آید.

مردی که اولاد نداشته باشد میزان ارثی که زن از او می برد بیشتر خواهد بود. به طور کلی، با داشتن فرزند، میزان دریافت زن از ارث شوهر، معادل یک هشتم بوده و اگر فرزندی در این بین وجود نداشته یک هشتم به یک چهارم تغییر می کند.

مهریه و جهزیه زن بعد از فوت همسر چگونه به او داده می شود؟

مهریه یا صداق حقی هست که همسر باید به زن خود آن را بدهد. حال اگر مردی قبل از دادن مهریه از دنیا رود با مرگ او این حق از بین نمی رود بلکه زن می تواند نسبت به دریافت مهریه و گرفتن آن از اموال شوهر، شکایتی تنظیم نماید. بنابراین، مهریه نیز می تواند از وظایف حقوقی زنان بعد از مرگ همسر مورد بررسی قرار گیرد. در مقاله منظور از مهریه حال یا موجل چیست می توانید راجع به مهریه و مسایل حقوقی آن بیشتر بخوانید.

مرد مهریه را به زن بدهکار شده و حتی این طلب بعد از مرگ نیز باید از دارایی های او استرداد گردد. حال اگر مجموع دارایی های مرد به اندازه مقدار مهریه زن باشد، قانون حکم می دهد که همه دارایی ها به زن به عنوان مهریه پرداخت شود. بنابراین، زن علی رغم این که می تواند از شوهر مرده خود ارث برد می تواند مهریه را نیز به صورت کامل از دارایی های او بگیرد. در مورد جهزیه نیز باید عنوان نمود، مالک حقیقی و حقوقی تمام جهزیه، زن هست. از این رو، زن در هر موقعیتی، خود می تواند نسبت به جهزیه تصمیم گیری کند.

وظایف حقوقی زنان بعد از مرگ همسر

زن نسبت به اموال شوهر فوت شده چه وظیفه ای دارد؟

بعد از بررسی وظایف حقوقی زنان بعد از مرگ همسر در ارتباط با مهریه، نفقه و جهزیه در این بخش می خواهیم نسبت به اموال برجای مانده شوهر و وظایف ایجاد شده برای زن صحبت نماییم. همانطور که عنوان شد، زن می تواند هر آن چه از نفقه، مهریه و غیره از مرد طلب دارد را از دارایی ها او برداشت کند. قبل از هر چیز، زن باید بررسی کند که آیا کسی هست که طلبکار همسرش باشد اگر همسر طلبکار داشت، ابتدا باید طلب های او به طور تمام و کمال از دارایی ها داده شود.

کلام آخر

وظایف زن بعد از فوت همسر افزوده می شود. زن در شرایط مرگ همسر، مسئولیت سنگینی را به دوش خواهد کشید. به علاوه در قانون نیز وظایف حقوقی زنان بعد از مرگ همسر به کلی تعریف شده و زن نیز ملزم به رعایت تمام موارد ذکر شده در این رابطه می باشد.

5/5 - (1 امتیاز)

صدیقه السادات پورسعیدی

صدیقه السادات پورسعیدی هستم، کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، هفت سال هست که در زمینه تولید محتوا و سئو محتوا فعالیت دارم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا