تبلیغات در دادخواه وکالت

نحوه دریافت مهریه در طلاق غیر مدخوله

تبلیغات در دادخواه وکالت

دریافت مهریه در طلاق غیر مدخوله و عدم ارتباط جنسی زوجین دارای قوانین مربوط به خود است که باید بر همان اساس عمل شود. در این رابطه مواردی مانند رجوع از بذل مهریه در طلاق بائن، مهریه در طلاق بائن خلع، نمونه رای طلاق بائن غیر مدخوله، بذل مهریه در طلاق مبارات، رجوع از بذل مهریه در طلاق توافقی و رجوع در طلاق بائن مطرح می شوند.

مهریه تعیین شده در سند ازدواج در هنگام طلاق یا هر زمانی که زن تمایل داشته باشد قابل دریافت است. در صورتی که زوجین با هم رابطه نداشته باشند و از هم طلاق بگیرند، شرایط پرداخت مهریه نیز متفاوت خواهد بود. باید گفت که در صورت طلاق غیر مدخوله، مهریه تنها نیمی از آنچه که در سند ازدواج آمده است، می باشد. به همین دلیل زن می تواند نیمی از آن را با مراجعه به اجرای ثبت با توقیف اموال شوهر دریافت کند.

گاهی به نام زوج اموالی نیست که در این صورت زوجه می تواند مدارک خود را مانند سند ازدواج به همراه دادخواست به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ارائه دهد. به منظور پیگیری این دادخواست باید از طریق شورای حل اختلاف اقدام شود. اگر شما نیز با چنین پرونده ای مواجه هستید می توانید با وکیل پایه یک دادگستری مشورت کنید. در این خصوص وکیل می تواند پرونده را پیگیری کند و نتیجه مورد نظر زودتر حاصل شود. موارد دیگری نیز در قانون وجود دارد که ما در مقالات دیگر در این خصوص صحبت کرده ایم. مثلا اینکه اگر زن درخواست طلاق کند مهریه تعلق میگیرد یا نه.

 آیا مهریه در طلاق غیر مدخوله به زن تعلق می گیرد؟

یکی از انواع طلاق، طلاق غیر مدخوله یا طلاق بائن غیر مدخوله است که در صورت عدم رابطه زوجین با این نام شناخته می شود. در این خصوص یکی از مواردی که بسیار اهمیت دارد، تعلق یا عدم تعلق مهریه به زوجه می باشد. میزان مهریه زوجه در صورت عدم رابطه جنسی در این نوع طلاق در قانون مشخص است. بر اساس قانون در این حالت نیز زن می تواند برای دریافت مهریه خود اقدام کند. همانطور که ذکر شد در این حالت مهریه وی نصف مهریه درج شده در سند ازدواج می باشد.

دریافت مهریه در طلاق غیر مدخوله نیز مانند سایر طلاق ها دارای مراحل مشابهی است و به صورت قانونی زن می تواند حتی اموال شوهر را توقیف کند. بر طبق ماده 1145 قانون مدنی اگر بین زن و شوهر بعد از ازدواج رابطه جنسی صورت نگرفته باشد، از اصطلاح غیر مدخوله برای آن استفاده می شود. در این حالت از کلمه بائن نیز استفاده می شود که به این معنی است که در این نوع طلاق در مدت عده، حق رجوع به زن برای شوهر وجود ندارد!

برابر با ماده قانون 1082 با جاری شدن صیغه عقد زن مالک مهریه است و می توان آن را مطالبه کند. در این خصوص حتی اگر طلاق غیر مدخوله باشد، قانونگذار تاکید کرده است که زوجه باید مهریه خود را بر اساس قانون و شرایط ذکر شده دریافت نماید.

 آیا مهریه در طلاق غیر مدخوله به زن تعلق می گیرد؟

نحوه دریافت مهریه در طلاق غیر مدخوله به چه صورت است؟

به منظور اطلاق از نحوه دریافت مهریه در طلاق غیر مدخوله در این بخش به مواردی اشاره خواهیم کرد. زن می تواند با داشتن شرایط دریافت مهریه در طلاق غیر مدخوله به دادگاه مراجعه کند و مهریه خود را مطالبه کند. مراحل دریافت این نوع مهریه عبارت است از:

  • مراجعه به دفترخانه محل تنظیم سند ازدواج و مطرح کردن درخواست اجرای سند به منظور وصل مهریه مندرج در آن
  • ثبت درخواست زوجه توسط سردفتر و تکمیل مدارک و راهنمایی وی به اداره ثبت
  • تشکیل پرونده در اجرای ثبت برای درخواست مهریه و ابلاغ مفاد درخواست به شوهر و تعیین مهلت 10 روزه برای اجرای مفاد اجراییه
  • در صورت برگشت نسخه دوم اجراییه و عدم پرداخت توسط شوهر، درخواست توقیف اموال شوهر از طرف زن
  • اخذ گواهی از اجرای ثبت و مراجعه به مراجع قضایی در صورتی که شوهر مالی نداشته باشد.
  • ثبت نام در ثنا و یا مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی
  • مراجعه به شورای حل اختلاف یا دادگاه خانواده

نحوه دریافت مهریه در طلاق غیر مدخوله به چه صورت است؟

کلام آخر

در این مقاله در خصوص روش دریافت مهریه در طلاق غیر مدخوله مطالبی را ذکر کردیم. باید گفت که در این نوع طلاق که بدون رابطه جنسی می باشد، مراحل مشابه است و تنها مبلغ مهریه نیمی از مهریه درج شده در سند ازدواج است. ما به مراحل دریافت این نوع مهریه در این مطلب به صورت کامل اشاره کردیم. ما در مقاله ای جداگانه در خصوص انواع مهریه مانند مهریه در طلاق توافقی نیز صحبت کرده ایم.

5/5 - (2 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم و در حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت دادخواه وکالت در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا