تبلیغات در دادخواه وکالت

نحوه تفکیک ملک چگونه است؟

تبلیغات در دادخواه وکالت

در این مقاله دادخواه وکالت بر آن هستیم تا به بررسی این موضوع که تفکیک ملک چگونه است بپردازیم. تفکیک ملک فرآیند اداری دارد و باید در حضور مامورین قانون و کارشناسان این کار انجام گیرد. به عبارتی، هر فرد خود نمی تواند شخصا به تفکیک ملک از شرکا اقدام نماید. اگر تمام شرکا به تفکیک رضایت دهند برای عملیاتی شدن باید رضایت قانون نیز ضمیمه کار گردد. در فرآیند تفکیک، یک ملک به قسمت های کوچک تقسیم شده و هر بخش را به نام یکی از شرکا سند می زنند. برای انجام چنین کاری باید ارتباط شرکا با یکدیگر به تایید قانون رسیده باشد.

تفکیک ملک چگونه است؟

تفکیک به معنای جدا کردن بوده و تفکیک ملک به معنای جدا کردن مالکیت ملک از طریق بخش بندی نمودن زمین و دادن آن به هر شریک است. زمانی که یک زمین، ساختمان و غیره مالکین مختلفی دارد، این مساله پیش می آید. به این صورت که در ابتدا آن ها زمین را با کمک یکدیگر و به صورت مشارکتی خریداری کرده اند و اکنون هر فرد سهم خود از زمین را می خواهد.

در این موقع تفکیک بهترین راه حل برای رفع این مشکل بوده و برای این که مساله ای بین شرکا پیش نیاید و کشمکشی رخ ندهد قانون این کار را انجام خواهد داد. البته تفکیک می تواند در مواقعی که قرار بر تقسیم ارث بوده نیز مطرح گردد. به طور کلی، اداره ثبت اسناد جزء مجموعه های درگیر بوده که می توان از کارشناسان آن برای رسیدگی به این کار استفاده نمود. تفکیک دارای دو نوع مختلف است که به آن اشاره می کنیم:

  • تفکیک عرصه: وقتی تفکیک بر روی یک زمین انجام می شود برای این که به دو یا چند قسمت با اسنادی متفاوت تقسیم گردد، تفکیک عرصه صورت پذیرفته است. در این تفکیک، اسناد صادره برای قطعات تفکیک شده مستقل بوده و ربط فیزیکی بین قطعات نیز از بین می رود.
  • تفکیک اعیان: برای تفکیک یک ساختمان که سند مشترک دارد، تفکیک اعیان را به کار می برند. در این تفکیک هر فرد، مالک یک واحد به حساب می آید. در این شرایط، اسنادی جدا به نام اشخاص زده می شود ولی مرز فیزیکی بین ملک همچنان برقرار می باشد.

آیا تفکیک ملک ضروری است؟

عدم تفکیک ملک باعث ایجاد بی نظمی هایی می گردد. به علاوه، فروش ملک نیز با مشکل مواجه می شود. ممکن است افراد به علت های گوناگون درصدد فروش ملک باشند. ملکی که دارای شرایط خاصی بوده و سندی مشترک داشته را نمی توان فروخت مگر  این که فعالیت های مربوط به تفکیک آن را به صورت قانونی به انجام برسانند.

در ارتباط با این که تفکیک ملگ چگونه است توضیحاتی در مطلب قبل بیان شد، از این رو می توان گفت در شرایط زیر تفکیک ضروری بوده و در چنین موقعیتی این کار باید اجرایی شود، در غیر این صورت ممکن هست ملک تفکیک نشده به تملک قانون در آید آن هم به این دلیل که سال ها هیچ استفاده ای از آن صورت نگرفته است.

مواقع ضرورت تفکیک:

  1. مشاع بودن ملک: اگر زمینی چند مالکی بوده و مالکان تمایل به جداسازی سهم خود داشته باشند ضرورت تفکیک ایجاد می شود؛ زیرا راهی به جز تفکیک پیش روی آن ها نیست. اگر افراد به تفکیک رضایت ندهند نه اجازه فروش دارند و در صورت عدم رضایت دیگر مالکین نه می توانند از این ملک استفاده شخصی نمایند.
  2. غیر منقول بودن: برای دارایی هایی اشتراکی منقول تفکیک کاربردی نیست. زمانی که تفکیک نیاز شد، غیر منقول بودن دارایی اهمیت زیادی دارد.
  3. عدم افراز: اگر مالکین درخواستی به قانون برای پیگیری افراز صورت نداده باشند، تفکیک واجب می شود. در ارتباط با مفهوم افراز می توانید مقاله افراز چیست و چه تفاوتی با تفکیک و تقسیم دارد را بخوانید.

تفکیک ملک چگونه است

مراحل تفکیک ملک چگونه است؟

اولین مرحله از تفکیک ملک، تنظیم کردن درخواست در یک دفتر خانه می باشد. بعد از این که کارهای درخواست به صورت کامل انجام شد باید درخواست به اداره ثبت برده و بعد از بررسی هایی که در این اداره صورت می گیرد، اجازه تفکیک طی یک نامه داده خواهد شد. برای این کار ضرورت دارد که متقاضیان شناسنامه ملک را به طور کامل بدانند؛ زیرا اجازه تفکیک بر اساس ابعاد ملک بوده و بعد از این که صورت جلسه قطعی صادر گشت، سهم هر شریک مشخص می گردد.

بعد از آماده شدن این مراحل به امضا و تایید شرکا نیاز می باشد. عدم امضای یکی از شرکا باعث می شود، تفکیک از روند طبیعی که  در پیش گرفته خارج گردد. مرکز ثبت برای درست انجام دادن کار خود از اطلاعات موجود در شهرداری یاری می جوید. هر مرکزی که برای رسیدگی به تفکیک، کوتاهی نماید افراد می توانند از آن شکایت کنند. برای رسیدگی به کار ملک، همواره وجود وکیل می تواند فرآیند را سرعت بخشیده و کارها را به شیوه صحیح قانونی انجام دهد. در این باره می تواند مطالعه بر روی مقاله راهنمای ارتباط انلاین با وکیل حقوقی: بهترین روش ها و اصول داشته باشید.

کلام آخر

قانون روش های مختلفی را برای تفکیک ملک لحاظ می کند. در تفکیک، یک قطعه زمین در اختیار چند نفر، به صورت مجزا به نام هر کدام از ذینفعان سند خورده می شود. برای انجام عمل تفکیک، باید مراحل آن طی گردد. در این مقاله، علاوه بر این که توضیح داده شد تفکیک ملک چگونه است به ارایه مراحل تفکیک نیز پرداختیم تا مخاطبانی که در ارتباط با تفکیک سوالاتی دارند با مطالعه این مقاله به جواب سوالات خود دست یابند.

5/5 - (1 امتیاز)

صدیقه السادات پورسعیدی

صدیقه السادات پورسعیدی هستم، کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، هفت سال هست که در زمینه تولید محتوا و سئو محتوا فعالیت دارم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا