شکایت ترک انفاق چگونه است؟ ⚖️【آپدیت آخر】
عدم پرداخت نفقه به دلایل مختلف از جانب همسر می تواند زمینه را برای شکایت ترک انفاق توسط زن فراهم کند. دادگاه های کیفری محل سکونت وی مرجع صالح برای رسیدگی به این مورد هستند. زنان می توانند با ارائه دادخواست در مدت زمان کوتاهی به حق قانونی خود برسند. باید گفت که در این راستا مشورت با بهترین وکیل مشهد می تواند موجب شود روند رسیدگی به پرونده سریع تر شود.
روش شکایت ترک انفاق
باید گفت که پرداخت نفقه از جانب زوج یکی از مواردی است که در قانون نیز به آن اشاره شده است. در صورت عدم پرداخت نفقه امکان مطرح کردن شکایت در این خصوص وجود دارد. با شکایت ترک انفاق زن می تواند به حق قانونی خود برسد. عدم پرداخت نفقه بدون دلیل موجه در قانون جرم است و برای آن گاهی مجازات هایی مانند حبس تعیین می شود. زوجه می تواند با ارائه یک دادخواست از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی این شکایت را پیگیری کند. با مشورت با وکیل می تواند روند شکایت را با سرعت بیشتری پیگیری کرد. شکایت نفقه در شورای حل اختلاف نیز قابل پیگیری می باشد.
بر اساس ماده 53 قانون مجازات ترک انفاق زن می تواند در صورت عدم پرداخت نفقه تمکین نکند. نفقه در مواردی مانند فرزندان تلقیح مصنوعی و کودکانی که به سرپرستی گرفته شده اند نیز باید پرداخت شود.
امکان پیگیری شکایت عدم پرداخت نفقه به صورت حقوقی و کیفری وجود دارد؛ اما تنها در صورتی می توان نسبت به تعقیب کیفری اقدام کرد که بتوان توان مالی زوج را اثبات کرد. گاهی زن بعد از طرح شکایت از آن منصرف می شود. گاهی نیز مرد می تواند مواردی مانند عدم توانایی مالی یا عدم تمکین زن را اثبات نماید. در این مواقع نمی توان برای اجرای مجازات و تعقیب جزایی شوهر اقدام کرد.
اثبات ترک انفاق برای ثبت شکایت
در هنگام طرح شکایت ترک انفاق باید این مورد در دادگاه توسط خواهان اثبات شود. اگر زن توسط مرد از خانه بیرون رفته باشد و نفقه دریافت نکند باید این مورد اثبات شود. ممکن است مرد به عدم پرداخت نفقه در دادگاه اقرار کند. همچنین شهود می توانند در هنگام برگزاری جلسات در دادگاه این مورد را تایید کنند.
در راستای اثبات شکایت عدم پرداخت نفقه توسط زوج شاهدان باید به موضوع اشراف کامل داشته باشند. همچنین نباید از اقدام زن باشند و با وی نسبت فامیلی نداشته باشند. ارائه کارت شناسایی معتبر برای احراز هویت در دادگاه بسیار اهمیت دارد. شهود باید شهادت دهند که از زندگی زن مطلع هستند و در جریان هستند که همسرش به وی نفقه پرداخت نکرده است. با این روش امکان اینکه شکایت موفق شود وجود دارد.
در چه صورت شکایت ترک انفاق رد می شود؟
همانطور که ذکر شد شکایت ترک انفاق ممکن است رد شود. یکی از دلایل رد شکایت عدم پرداخت نفقه اثبات عدم تمکین زن می باشد. بر اساس قوانین شرعی تنها در صورتی نفقه به زن تعلق می گیرد که تمکین کند. عدم تمکین موجب می شود که این حق قانونی از وی سلب شود. در نتیجه اگر زنی تمکین نکرده باشد نمی تواند در این راستا شکایتی مطرح کند. بهتر است در این رابطه با وکیل مشورت شود.
کلام آخر
شکایت ترک انفاق یکی از انواع شکایات قضایی است که می تواند به صورت حقوقی یا کیفری مطرح شود. اگر امکان اثبات توانایی مرد برای پرداخت نفقه وجود داشته باشد برای مرد مجازات تعیین می شود. در صورتی که مرد در دادگاه اقرار به عدم پرداخت نفقه کند حکم مورد نظر توسط دادگاه صادر می شود. مواردی مانند شهادت شهود می تواند به عنوان دلیل محکمه پسند برای این شکایت در دادگاه مطرح شوند. شهود باید اشراف به پرداخت یا عدم پرداخت نفقه توسط زوج را داشته باشند تا بتوانند در دادگاه شهادت دهند.