شکایت از جراح زیبایی؛ مراحل و مدارک ⚖️【آپدیت آخر】
با پیشرفت در حیطه پزشکی روز به روز روش های جدیدی برای زیبایی ابداع می شوند. در نتیجه افراد زیادی از این نوع جراحی های زیبایی استقبال می کنند. همزمان با افزایش روز افزون جراحی های زیبایی شاهد حجم زیادی از پرونده های قضایی در این مورد نیز هستیم! شکایت از جراح زیبایی اغلب به دلیل مشکلات و عوارضی است که بعد از این عمل ها رخ می دهد. در این راستا ممکن است بیماران با صدمات و عوارض جبران ناپذیری دسته و پنجه نرم کنند.
روش شکایت از جراح زیبایی
همه افرادی که اقدام به جراحی زیبایی می کنند تصور می کنند که بعد از آن ظاهری زیباتر خواهند داشت؛ حال آنکه همیشه اینطور نیست و گاهی اشتباهات پزشکی یا تازه کار بودن جراح می تواند موجب شود که صدماتی به صورت و بدن فرد وارد شود. در نتیجه زمینه برای شکایت از جراح زیبایی فراهم می شود.
در صورتی که به زیبایی فرد آسیب وارد شده باشد یا مشکلات تنفسی برای وی ایجاد شود امکان طرح شکایت از جراح زیبایی وجود دارد. برای طرح شکایت باید دلیل محکمه پسندی ارائه شود تا بر اساس آن بتوان اثبات کرد که پزشک مقصر بوده است. وظیفه تشخیص این مورد نیز بر عهده پزشکی قانونی می باشد. با معایناتی که توسط پزشکی قانونی انجام می شود نتیجه قطعی در خصوص آسیب به فرد شاکی از طریق جراحی زیبایی اعلام خواهد شد. امکان اعتراض به نظر پزشکی قانونی نیز وجود دارد.
حال باید برای شکایت از پزشک باید تعیین شود که عملی که پزشک در آن مقصر بوده است، تخلف است یا جرم! باید گفت در صورت اثبات هر کدام از این موارد، مرجع رسیدگی به شکایت و مجازات پزشک متفاوت خواهد بود.
اگر تخلف پزشک از مصادیق بارز تبصره 1 از ماده 27 قانون سازمان نظام پزشکی باشد وی مقصر شناخته می شود و مستحق مجازات است. در غیر این صورت با توجه به جرم صورت گرفته وی مجرم می باشد و باید عمدی یا غیر عمدی بودن عمل اثبات گردد و باید دیه پرداخت شود.
زمان طرح شکایت از جراح زیبایی
افرادی که در حیطه پزشک هستند و در این حیطه فعالیت دارند باید به این موضوع آگاه باشند که فعالیت آن ها به صورت مستقیم با جان مردم در ارتباط است. در واقع می توان گفت که پزشکی یکی از حساس ترین مشاغل به شمار می آید. با توجه به این حساسیت بالا، عملکرد پزشکان تحت نظارت کافی قرار خواهد گرفت. مواردی مانند قصور یا تخلف پزشکی می تواند مسئولیت حقوقی، انتظامی یا قضایی برای پزشک داشته باشند.
زمان طرح شکایت از حراج زیبایی می تواند بلافاصله بعد از عمل باشد. گاهی نیز بیمار بعد از مدتی به دلیل عوارضی که در اثر جراحی در وی پدید می آیند، تصمیم به شکایت می گیرد.
مرجع صالح برای شکایت از پزشک زیبایی
روش های مختلفی برای طرح شکایت از پزشک زیبایی وجود دارد. فرد شاکی می تواند با توجه به شرایط خود و مشکلی که ایجاد شده است، هر کدام از این روش ها را انتخاب کند. در این راستا بهتر است با بهترین وکیل مشورت شود. دادسرای سازمان نظام پزشکی، شورای حل اختلاف و مراجع صالح دیگر می توانند در این راستا انتخاب شوند.
1. شکایت از جراح زیبایی از طریق سازمان نظام پزشکی
دادسرای سازمان نظام پزشکی در مواردی که جراح زیبایی دچار تخلف شده است، می تواند به شما کمک کند. به عنوان مثال عدم رعایت تعرفه های پزشکی، تجویز داروی نامناسب به جای داروی اصلی و انجام آزمایش هایی که برای جراحی زیبایی نیاز نیستند از تخلفات پزشکی هستند. سازمان نظام پزشکی در این رابطه اقدامات لازم را به عمل می آورد و برای جلب نظر کارشناسی اقدام می کند.
2. شکایت از طریق شورای حل اختلاف
برای رسیدگی به شکایات ساده از جراح زیبایی می توانید از طریق شورای حل اختلاف اقدام کنید. معمولادر این موارد سعی می شود که صلح و سازش بین بیمار و جراح زیبایی صورت گیرد. در غیر این صورت شکایت باید از طریق مراجع کیفری پیگیری شود. در این رابطه بهتر است با بهترین وکیل کیفری در مشهد مشورت کنید. اغلب با پیگیری شکایت از طریق شورای حل اختلاف، خسارت و دیه از جراح دریافت نی شود. در صورت سازش دیگر نیازی نیست که شکایت در دادگاه قضایی مطرح شود.
کلام آخر
شکایت از جراح زیبایی امروزه به طرز چشمگیری افزایش پیدا کرده است. ممکن است به دلیل تخلفات پزشکی یا قصور پزشکی شکایت از طرف بیمار مطرح شود. در هر صورت مراجع مختلفی برای رسیدگی به این نوع شکایات وجود دارد. یکی از مراجع صالح برای طرح شکایت در این خصوص، دادسرای سازمان نظام پزشکی است. همچنین می توان از طریق دادگاه نیز پرونده را پیگیری کرد؛ اما بهتر است قبل از آن برای صلح و سازش از طریق شورای حل اختلاف اقدام شود.